Και αν δεν το πληρώσουμε θα μας βυθίσουν όλους στο σκοτάδι…;

Παρέμβαση αντιπληροφόρησης έγινε σήμερα στη δεη ηγ/τσας απο συντροφους της κατάληψης, ενάντια στο χαράτσι και σχετικα με τη δυναμικη καταληψη στο χολαργο και την καταστολη που δεχθηκε. Μοιραστηκαν κειμενα και μιλησαμε με κόσμο και εργαζομενους, οι οποιοι είδαν θετικά την κίνηση μας και ανοιξαμε κουβεντα πανω στην κατασταση και με αφορμη την επεμβαση των ματ στο χολαργο.  


Το κειμενο που μοιράστηκε: 


Και αν δεν το πληρώσουμε θα μας βυθίσουν όλους στο σκοτάδι…;


Από τις 21/11 το κτήριο της ΔΕΗ Χολαργού τελεί υπό κατάληψη. Υπάλληλοι της υπηρεσίας, κόσμος που αρνείται να πληρώσει το χαράτσι και αλληλέγγυοι έχουν καταλάβει το κτήριο αρνούμενοι τη συνειδησιακή νομιμοποίηση αυτού του αντικοινωνικού αλλά και αντισυνταγματικού, στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας νόμου, που θέλει όλους εμάς βορρά στους θιασωτές των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμισεων με πρόσχημα την εθνική σωτηρία.


Στον ήδη βεβαρυμένο από άλλα τέλη (ΕΡΤ, δήμος) λογαριασμό της ΔΕΗ έρχεται να προστεθεί το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας ισχυροποιώντας έτσι το φοροεισπρακτικό ρόλο της. Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ μέσω του τεχνοκρατικού της χαρακτήρα αλλά και της δικαιοδοσίας που της παρέχεται απο το κράτος συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση των ταξικών φραγμών απέναντι στην ανάγκη του κοινωνικού συνόλου για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.


Υπερεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο σε συνεργασία με τους κρατικούς λακέδες του έχοντας κατοχυρώσει θεσμικά και νομικά τη διαχείρηση και εκμετάλλευση του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο απομυζεί κέρδος από αυτό αλλά συνάμα το χρησιμοποιεί και ώς μοχλό πίεσης για να αποσπάσει τη συνάινεση στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται, θέτοντας στους καταπιεζόμενους το δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση. Παράλληλα οι κεφαλαιοκράτες πιστοί στο δόγμα του διαίρει και βασίλευε αποκλείουν κοινωνικές ομάδες απ’ το χαράτσι προωθώντας τον κοινωνικό διαχωρισμό, προβάλλοντας ένα δήθεν ανθρώπινο πρόσωπο, κάνοντάς μας μάταια να επιδιώκουμε διασπασμένα να χωρέσουμε από την κλειδαρότρυπα, τη στιγμή που συλλογικά μπορούμε να γκρεμίσουμε την πόρτα.


Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ Χολαργού διάλεξαν το δρόμο τους: αποφάσισαν να μπλοκάρουν την έξοδο λογαριασμών από την υπηρεσία τους και όταν τελικά η διοίκηση βρήκε άλλη λύση, προχώρησαν στο μπλοκάρισμα των αποσυνδέσεων και απειλήθηκαν με εκκένωση από την αστυνομία την οποία είπαν ότι θα εμποδίσουν με τα σώματά τους υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπειά τους, με κεντρικό τους σύνθημα «δεν θα κόψουμε το ρεύμα στον φτωχό και ας μας βάλουν μέσα».  Στις 24/11 στις 8:20 πμ έγινε βίαιη επέμβαση στης αστυνομίας η οποία προχώρησε σε συλλήψεις εργαζομένων και αλληλέγγυων.


Το τελευταίο διάστημα η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, οι δράσεις των λαϊκών συνελεύσεων, των στεκιών και άλλων συλλογικοτήτων ενάντια στην εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών και οι δράσεις αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των εργαζωμένων καθώς και η ολοένα γενικευμένη άρνηση των ανθρώπων για υποταγή στρέφονται ενάντια σους διαχωρισμούς αντιπαραθέτοντας συντροφικότητα, αγωνιστηκότητα, κοινή δράση και αλληλεγγύη.


Κάτω τα χέρια απ’την κατάληψη της ΔΕΗ Χολαργού.


Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες καταληψίες.


Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε.



ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας




150px-CircleNΚατάληψη  « κελί  της έλευθερίας»  (ΤΕΙ Ηγ/τσας)


katalipsikeli@gmail.com


http://katalipsikeli.squat.gr


και τα τρικάκια που πετάχτηκαν:


«Κι αν δεν τον πληρωσουμε, θα μας βυθισουν στο σκοταδι..;»


«Αλληλεγγγυη στην κατάληψη ΔΕΗ Χολαργου»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 


Η 17η Νοέμβρη του 1973 είναι μία ημερομηνία που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία του κράτους και καθόρισε τις εξελίξεις στο μετέπειτα πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ήταν η ημερομηνία που η συσσωρευμένη καταπίεση της επταετίας της στρατιωτικής δικτατορίας έφτασε στο αποκορύφωμά της και οδήγησε στην εξέγερση του πολυτεχνείου. Ήταν η ημερομηνία που σηματοδότησε τη μετάβαση από το χουντικό-φασιστικό καθεστώς στην αστική δημοκρατία. Είναι η ημερομηνία που το αστικό κράτος μετέτρεψε σε ‘σχολική γιορτή’, απονοηματοδοτώντας την από τη σημασία του διαρκούς αγώνα που συνεχίζεται από τότε μέχρι σήμερα.

Με τη πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας, οι λύκοι αλλάζουν προβιά αλλά τα πρόβατα παραμένουν πρόβατα, αφού σειρά έχει η αρχή της νεοφιλελεύθερης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου απέναντι στην κοινωνία μέσα από μια σειρά πολιτικών διεργασιών όπως: η συγκυβέρνηση ΚΚΕ-ΝΔ το ’89, η τριετία ’91-’93 του Μητσοτάκη με τις ιδιωτικοποιήσεις, η κυβέρνηση Σημίτη με το σκάνδαλο Siemens, το χρηματιστήριο και τους πλαστούς ισολογισμούς που παρουσίαζε στην ΕΕ για να μπεί η Ελλάδα στο ευρώ και να πέσουν οι επιδοτήσεις, η κυβέρνηση Καραμανλή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Βατοπέδι, τους εξοπλισμούς, την εισαγωγή νέων νομοθετικών διατάξεων, τους τρομονόμους και αποκορύφωμα τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την επακόλουθη εξέγερση, η κυβέρνηση ΓΑΠ που παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ και στην τωρινή εντεταλμένη κυβέρνηση τραπεζιτών, οικονομολόγων, δεξιών και φασιστών.

Στο όνομα της ανάπτυξης μέσα από το δημοκρατικό πολίτευμα εδώ και καιρό οι κατώτερες τάξεις βιώνουν ένα άλλο είδος χούντας μέσα από νέα μέτρα και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ψηφίζονται από την κοινοβουλευτική ελίτ, περικυκλωμένη από χιλιάδες διαδηλωτες και τελικά επιβάλλονται φασιστικά από τους σύγχρονους πραίτορες τα ΜΑΤ. Άλλωστε ο φασισμός είναι η ακραία μορφή πολιτικής έκφανσης του καπιταλισμού και υπηρετεί αυτόν και μόνο. Όμως τα ταξικά όρια μεταβάλλονται με βίαιους ρυθμούς ενώ, η απροκάλυπτη συσσώρευση κεφαλαίου σε αντιδιαστολή με το σύγχρονο καθεστώς εξαθλίωσης, είναι αυτή που ξυπνά την ταξική συνείδηση όλο και περισσότερων καταπιεσμένων και τη μετατρέπει στην ταξική οργή που θα παρασύρει στο πέρασμά της κάθε εξουσιαστή και εχθρό της ελευθερίας.

Σήμερα, σε μία τέτοια συγκυρία κρίσης του πολιτικού – οικονομικού  συστήματος γίνεται όλο και επιτακτικότερη η ανάγκη για ακηδεμόνευτους ταξικούς αγώνες, οργανωμένους από τα κάτω για τις ανάγκες μας καθώς οι μόνοι που μπορούμε να απαιτήσουμε και να πραγματοποιήσουμε την πραγματική αλλαγή είμαστε εμείς που βιώνουμε την επισφάλεια, την εξαθλίωση και την καταπίεση και κανένας θεσμικός ή κομματικός μηχανισμός που ζει αποστειρωμένος είτε στον Περισσό είτε στην Τρικούπη.

Απελευθερωμένοι από το δίλημμα νομιμότητας ή παρανομίας, καθώς πλέον διώκεται η ίδια η επιδίωξη της ελευθερίας είτε στα λόγια είτε στην πράξη.

 

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατάληψη  « κελί  της έλευθερίας»  (ΤΕΙ Ηγ/τσας)                                                                           katalipsikeli@gmail.com

Ενάντια στις αντιφάσεις του υπάρχοντος…                                                                                              http://katalipsikeli.squat.gr  

 Εγινε και στην Ηγουμενίτσα συγκέντρωση και πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η πορεία καλή, 120 με 140 άτομα. Οι Κκέδες συγκεντρώθηκαν στον ΟΤΕ αν και αρχικά καλούσαν στην πλατεία δημαρχειου. Τελικά όμως με «τεχνοτροπια» στα πανώ τους και αφού και τα υπόλοιπα καλέσματα ήταν για την πλατεία, άλλαξαν τον τόπο συνάντησης! 

Η παρουσία της κατάληψης ήταν δυναμική, με συμμετοχή και άλλου κόσμου, πετάχτηκαν τρικάκια, μοιράστηκαν κείμενα και φωνάχτηκαν ακατάπαυστα συνθήματα.
Η παρουσία των μπατσων διακριτική.

παραπάνω βρίσκεται το κείμενο που μοιράστηκε.