Και αν δεν το πληρώσουμε θα μας βυθίσουν όλους στο σκοτάδι…;

Παρέμβαση αντιπληροφόρησης έγινε σήμερα στη δεη ηγ/τσας απο συντροφους της κατάληψης, ενάντια στο χαράτσι και σχετικα με τη δυναμικη καταληψη στο χολαργο και την καταστολη που δεχθηκε. Μοιραστηκαν κειμενα και μιλησαμε με κόσμο και εργαζομενους, οι οποιοι είδαν θετικά την κίνηση μας και ανοιξαμε κουβεντα πανω στην κατασταση και με αφορμη την επεμβαση των ματ στο χολαργο.  


Το κειμενο που μοιράστηκε: 


Και αν δεν το πληρώσουμε θα μας βυθίσουν όλους στο σκοτάδι…;


Από τις 21/11 το κτήριο της ΔΕΗ Χολαργού τελεί υπό κατάληψη. Υπάλληλοι της υπηρεσίας, κόσμος που αρνείται να πληρώσει το χαράτσι και αλληλέγγυοι έχουν καταλάβει το κτήριο αρνούμενοι τη συνειδησιακή νομιμοποίηση αυτού του αντικοινωνικού αλλά και αντισυνταγματικού, στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας νόμου, που θέλει όλους εμάς βορρά στους θιασωτές των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμισεων με πρόσχημα την εθνική σωτηρία.


Στον ήδη βεβαρυμένο από άλλα τέλη (ΕΡΤ, δήμος) λογαριασμό της ΔΕΗ έρχεται να προστεθεί το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας ισχυροποιώντας έτσι το φοροεισπρακτικό ρόλο της. Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ μέσω του τεχνοκρατικού της χαρακτήρα αλλά και της δικαιοδοσίας που της παρέχεται απο το κράτος συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση των ταξικών φραγμών απέναντι στην ανάγκη του κοινωνικού συνόλου για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.


Υπερεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο σε συνεργασία με τους κρατικούς λακέδες του έχοντας κατοχυρώσει θεσμικά και νομικά τη διαχείρηση και εκμετάλλευση του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο απομυζεί κέρδος από αυτό αλλά συνάμα το χρησιμοποιεί και ώς μοχλό πίεσης για να αποσπάσει τη συνάινεση στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται, θέτοντας στους καταπιεζόμενους το δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση. Παράλληλα οι κεφαλαιοκράτες πιστοί στο δόγμα του διαίρει και βασίλευε αποκλείουν κοινωνικές ομάδες απ’ το χαράτσι προωθώντας τον κοινωνικό διαχωρισμό, προβάλλοντας ένα δήθεν ανθρώπινο πρόσωπο, κάνοντάς μας μάταια να επιδιώκουμε διασπασμένα να χωρέσουμε από την κλειδαρότρυπα, τη στιγμή που συλλογικά μπορούμε να γκρεμίσουμε την πόρτα.


Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ Χολαργού διάλεξαν το δρόμο τους: αποφάσισαν να μπλοκάρουν την έξοδο λογαριασμών από την υπηρεσία τους και όταν τελικά η διοίκηση βρήκε άλλη λύση, προχώρησαν στο μπλοκάρισμα των αποσυνδέσεων και απειλήθηκαν με εκκένωση από την αστυνομία την οποία είπαν ότι θα εμποδίσουν με τα σώματά τους υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπειά τους, με κεντρικό τους σύνθημα «δεν θα κόψουμε το ρεύμα στον φτωχό και ας μας βάλουν μέσα».  Στις 24/11 στις 8:20 πμ έγινε βίαιη επέμβαση στης αστυνομίας η οποία προχώρησε σε συλλήψεις εργαζομένων και αλληλέγγυων.


Το τελευταίο διάστημα η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, οι δράσεις των λαϊκών συνελεύσεων, των στεκιών και άλλων συλλογικοτήτων ενάντια στην εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών και οι δράσεις αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των εργαζωμένων καθώς και η ολοένα γενικευμένη άρνηση των ανθρώπων για υποταγή στρέφονται ενάντια σους διαχωρισμούς αντιπαραθέτοντας συντροφικότητα, αγωνιστηκότητα, κοινή δράση και αλληλεγγύη.


Κάτω τα χέρια απ’την κατάληψη της ΔΕΗ Χολαργού.


Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες καταληψίες.


Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας
150px-CircleNΚατάληψη  « κελί  της έλευθερίας»  (ΤΕΙ Ηγ/τσας)


katalipsikeli@gmail.com


http://katalipsikeli.squat.gr


και τα τρικάκια που πετάχτηκαν:


«Κι αν δεν τον πληρωσουμε, θα μας βυθισουν στο σκοταδι..;»


«Αλληλεγγγυη στην κατάληψη ΔΕΗ Χολαργου»

Recent Entries

Leave a Reply

css.php