Κείμενο για το ¨κ¨κε μετά τα γεγονότα στις 20/10/2011

“K”. Κ. Ε. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ.

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν την Πέμπτη 20 οκτωβρίου μπροστά απ’ το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη καθώς και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, επιβεβαίωσαν και με το παραπάνω τον ρόλο που έχει αναλάβει το ¨κομμουνιστικό¨ κόμμα έλλαδας, απ’ τον καιρό της συνθηκολόγισης στη Βάρκιζα το 1944.

Ο ρόλος αυτός δεν είναι άλλος απο το ξεπούλημα του ταξικού αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο που μένεται απο την αρχή του νεο-ελληνικού κράτους. Η ιστορία επαναλαμβάνεται όπως έγινε στη βάρκιζα, με τη διαγραφή του Άρη Βελουχιώτη και τη συστράτευση του ¨κ¨κε με τα κόμματα εξουσίας, την εξέγερση του πολυτεχνείου, στην οποία το ¨κ¨κε εκανε λόγο για 350 προβοκάτορες, τις 17 νοεμβρίου 1995 στο πολυτεχνείο, όπου κατέδιδε εξεγερμένους ανθρώπους στους μπάτσους, το νοέμβρη του 1998, όπου και πάλι περικύκλωσε ανένταχτους νέους του α/α χώρου και αφού τους ξυλοφόρτωσε μαζί με τα ΜΑΤ τους παρέδωσε σε αυτά, την εξέγερση του δεκέμβρη το 2008, όπου και πάλι μίλαγε για προβοκάτορες και καταδίκαζε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται, αποσπώντας τα συγχαρητήρια ολόκληρου του πολιτικού κόσμου ακόμα και του ΛΑ.Ο.Σ. Έτσι και τώρα το ¨κ¨κε προσπάθησε να ντυθεί αυτόκλητος προστάτης της λαϊκής εξέγερσης καταλαμβάνοντας το χώρο μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη προτάσσοντας τα ΚΝΑΤ, χωρίς να αφήνει κανέναν άλλο να πλησιάσει, μπλοκάροντας ακόμα και καθαρά ταξικά κινήματα όπως το ¨ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ¨ προκαλώντας έτσι την αρχή των επεισοδίων και τα συνθήματα «κ.κ.ε. το κόμμα σου χαφιέ» και «αλήτες λέρες εργατοπατέρες» σε όλο τον κόσμο που συμμετείχε στη διαδήλωση, είτε έπαιρνε μέρος στις συγκρούσεις είτε παρακολουθούσε.Την ίδια γραμμή ακολούθησε και στην Ηγουμενίτσα όπου αρχικά δεν άφηνε κανέναν να ανέβει στην πλατεία ούτε να αναρτήσει πανό ή να διαβάσει κείμενα και απλά αργότερα παραχώρησε στους υπόλοιπους διαδηλωτές ένα μέρος της, λες και η πλατεία είναι τσιφλίκι του. Είναι πλέον φανερό σε όλους όσους έχουν μια στοιχειώδη πολιτική συνείδηση ότι το ¨κ¨κε προβάλει ως προβοκάτσια όποιο αγώνα δεν μπορεί να ελέγξει.

Τελικά, αυτός που κέρδισε είναι το κράτος σαν σύνολο θεσμών, και όχι απλά τα κόμματα, καθώς ψηφίστηκε το πολυ-νομοσχέδιο. Στην Ελλάδα δεν έχει πλέον καμμία διαφορά το ένα κόμμα απο το άλλο γιατί βρίσκεται σε κρίση το σύνολο του πολιτικού συστήματος και όλα τα κόμματα μαζί πρέπει να παλέψουν για να διαφυλάξουν την ίδια την ύπαρξή τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν την λαϊκή βούληση.

Η δική μας απάντηση λοιπόν δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα απο ακηδεμόνευτους ταξικούς αγώνες, οργανωμένους απ’ τα κάτω για τις ανάγκες μας καθώς οι μόνοι που μπορόυμε να απαιτήσουμε και να πραγματοποιήσουμε την πραγματική αλλαγή είμαστε εμείς που βιώνουμε την επισφάλεια, την εξαθλίωση και την καταπίεση και κανένας κομματικός μηχανισμός που ζεί αποστειρωμένος είτε σε γραφεία στον Περισσό είτε στην Τρικούπη. Απελευθερωμένοι απο το δίλλημα νομιμότητας ή παρανομίας καθώς πλέον διώκεται η ίδια η επιδίωξη της ελευθερίας είτε στα λόγια έιτε στην πράξη.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας.

Κατάληψη  « κελί  της έλευθερίας»  (ΤΕΙ Ηγ/τσας)

                                                                                              Ενάντια στις αντιφάσεις του υπάρχοντος…

 katalipsikeli@gmail.com

  http://katalipsikeli.squat.gr