ΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Στην Ελλάδα εδώ και ενάμιση χρόνο, μετά την επιβολή του μνημονίου 1 και 2 και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, κρατιστές- φορείς εξουσίας και κεφαλαιοκράτες προσπαθούν να επιφέρουν την εκμαιεύση της κοινωνικής συναίνεσης για τη διατήρηση της κοινωνικής «ειρήνης» με σκοπό τη διαιώνιση της ταξικής ανισότητας. Οι κατασταλτικές δυνάμεις πνίγουν στο αίμα και στα δακρυγόνα κάθε κινητοποίηση, απεργία και διαδήλωση, χωρίς όμως όλη αυτή η τρομοκρατία να σταματά την ορμή και την αποφασιστικότητα του κόσμου που συμμετέχει σε κινήσεις σαν κι΄αυτές.

Όπου λοιπόν η ωμή καταστολή δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα κράτος και κεφάλαιο επιστρατεύουν τα γνωστά τσιράκια τους. Ο μεγαλύτερος κατασταλτικός μηχανισμός, τα ξεπουλημένα γουρούνια της TV, μέσω των  Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης συκοφάντούν κινήματα και ανθρώπους που αγωνίζονται, για τη συνέχιση της στρατηγικής του «διαίρει και βασίλευε», για την πόλωση της κατάστασης που το ίδιο το κράτος και το κεφάλαιο που εξυπηρετεί έχουν δημιουργήσει εις βάρος της κοινωνίας , για την προώθηση της κυρίαρχης προπαγάνδας. Όπου δεν φτάνει το γκλοπ του μπάτσου φτάνει η πένα του δημοσιοφράφου. Και εδώ είναι που πιάνει δουλειά το σάπιο δεκανίκι, ο μέγας προστάτης του κράτους: το παρακράτος. Το παρακράτος, απο την εποχή των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών της κατοχής και την περίοδο του εμφυλίου, την μετεμφυλιακή Ελλάδα του Καραμανλή με τις νοθείες στις εκλογές και την τρομοκρατία, την επταετία της χούντας με τους αμέτρητους ρουφιάνους της διπλανής πόρτας φαινόταν να έχει περάσει στην ιστορία. Όμως η «δημοκρατία» της μεταπολίτευσης όχι μόνο δεν απέταξε από πάνω της αυτή τη σκιά αλλά τη χρησιμοποίησε και την χρησιμοποιεί με το ίδιο θράσος και περίσια μαεστρία στο πρόσωπο των λεγόμενων ακροδεξιών «παρατάξεων» αποκρύπτοντας την πραγματική φασιστική φύση τους και συμμορίτικη δράση τους εις βάρος κοινωνικών αγωνιστών του ευρύτερου ελευθεριακού κινήματος, καταλήψεων, αυτοδιαχειριζόμενων κοινωνικών χώρων και βεβαίως κατά μεταναστών, συμπληρώνοντας το έργο της αστυνομίας. Συνοψίζοντας τα παραπάνω καταλήγουμε στο απλό συμπέρασμα : Μπατσοι – TV – Παρακρατικοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

Έτσι λοιπόν και στην Ηγουμενίτσα δεν θα μπορόυσαν να λείπουν τα παραπάνω, συμπληρώνοντας το ένα το έργο του άλλου. Ειδικά μετά την μεγάλη σκούπα που έγινε στην πόλη κατά των μεταναστών, την οποία τα τοπικά ΜΜΕξαπάτησης παρουσίασαν σαν μια μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ προβάλλοντας το δήθεν ανθρώπινο πρόσωπό της, ενώ στην πραγματικότητα άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν από θεσσαλονικείς ματάδες οι οποίοι έκαναν χειρονομίες σε σύντροφο που παρευρέθηκε στο σημείο και δέναν γονείς με τα παιδιά τους στις ίδιες χειροπέδες. Η συνέχεια περιελάμβανε καταδιώξεις, προσαγωγές και εξακριβώσεις αλληλέγγυων στην προσπάθεια να πάνε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα σε όσους μετανάστες έχουν απομείνει. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ξεκίνησε μιά προσπάθεια διασυρμού της γιατρού Πολυξένης Ανδρεάδου, αρχικά με μία ανάρτηση σε γνωστό μπλογκ της πόλης(με πλούσιο ιστορικό σε συκοφαντίες αγώνων και αγωνιστών, αλλά και συνεχή ανάδειξη δράσεων ακροδεξιών οργανώσεων) στην οποία μία «κυρία» την κατήγγειλε ότι της πήρε φακελάκι για να της γράψει φάρμακα. Όπως αποδείχτηκε το πρόσωπο που έκανε την καταγγελία είναι ανύπαρκτο και ο διαχειριστής του μπλογκ κατέβασε την ανάρτηση ζητώντας απλά συγνώμη (ενώ ανέβασε στο μπλογκ του μία καταγγελία για ένα σοβαρό υποτίθεται θέμα χωρίς καν να τη διασταυρώσει!) με τη δικαιολογία οτι παρασύρθηκε. Φυσικά θα ήταν τεράστιο μπόνους αν κατάφερνε να αποδειχθεί κάτι τέτοιο για έναν άνθρωπο σαν τη συγκεκριμένη γιατρό, η οποία έχει παρουσία σε όλα τα δρώμενα που αφορούν είτε απεργίες, είτε εναντιώνονται σε μέτρα όπως  το χαράτσι των 5 ευρώ σε νοσοκομειακά ιδρύματα, είτε έχουν να κάνουν με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μεταναστών, ειδικά τώρα που η 3μηνη «φούσκα» των «γιατρών του κόσμου» έσκασε και οι επιδοτήσεις πήγαν περίπατο και ειδικά σε μία περίοδο που έχουν σκάσει τόσα σκάνδαλα στην πόλη όπως ο υπερχρεωμένος δήμος Ηγ/τσας με 8.000.000 ευρώ με απλήρωτο προσωπικο, ο δήμος φιλιατών με 3.000.000 ευρώ χρέος τζόγου, η υπεξαίρεση 1.300.000 ευρώ από τελωνειακό, ο αργός θάνατος του ποταμού Καλαμά από βιομηχανίες φυτοφάρμακων και τις παράνομες στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας εγκαταστάσεις στο δέλτα του.

Την επoμένη λοιπόν, μετά την ανάρτηση, επισκέφτηκαν την γιατρό στο κέντρο υγείας δύο μετανάστες, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους 23 που έχουν ροζ κάρτα. Βγαίνοντας από το Κ.Υ., μαζί με τη γιατρό, 2 μπάτσοι τρέξαν προς το μέρος τους και με έντονο ύφος και επιθετικό τόνο υποχρέωσαν τη γιατρό να τους πάει πίσω στο ξενοδοχείο οπού μένουν, μακρυά από την πόλη(άγνωστο το αν τελικά επιτρέπεται στους έχοντες ροζ κάρτα να κυκλοφορούν) ένω αν και το γνώριζαν, είδαν τις ρόζ κάρτες τους. Το αποκορύφωμα ήρθε στις 12/7 όταν και  βρέθηκαν στην πόλη φέιγ-βολάν με την φωτογραφία της γιατρού και ένα κείμενο(άμεσα συσχετισμένο με την παραπάνω ανάρτηση) που η γελειότητα, το ψέμα και το θράσος ξεπερνούν τα όρια. Η εμμονή με το άτομο αυτό δεν θα μείνει αναπάντητη.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι τέτοια περιστατικά, φασιστικού χαρακτήρα, αν και συνέβαιναν και θα συμβαίνουν, δεν πρόκειται  να πάνε πίσω τον αγώνα που μαίνεται σε όλα τα μέτωπα, απ’ άκρη σε άκρη στην Ελλάδα και όχι μόνο, ενάντια στο κράτος και κάθε άλλη μορφή καταπίεσης. Η αλληλεγγύη δεν κάμπτεται ούτε τρομοκρατείται.

 

 

 

Όποιοι και να είστε

Ό,τι και να είστε

Όυτε που να το σκέφτεστε

Πίσω ρουφιάνοι

Εμπρός σύντροφοι

 

 

 

Η αλληλεγγύη  το όπλο μας

ενάντια σε κράτος – παρακράτος

 

 

 

     Κατάληψη «Κελί της Ελευθερίας» (ΤΕΙ Ηγ/τσας)

ενάντια στις αντιφάσεις του υπάρχοντος…

katalipsikeli@gmail.com

http://katalipsikeli.squat.gr

One thought on “ΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ”

  1. θα διοργανωθει καποια αντιφασιστικη συγκεντωση διοτο η αλλη πριν 4-5 μερες ναυαγησε?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *