Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ 5 € ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ

Αντιστεκόμαστε και καταδικάζουμε το εισιτήριο των 5 € που καλούνται να πληρώσουν όσοι έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του κράτους καταστολής και απαξίωσης «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πριν 25 χρόνια η ίδια κυβέρνηση που δημιούργησε το όραμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας σήμερα καλεί όλους εμάς να συναινέσουμε και να γίνουμε πελάτες σε μία εμπορευματοποιημένη υγεία την οποία   ξεπουλάνε στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους ενώ άλλοι δώσανε τη ζωή τους για να την αποκτήσουν.
Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο για να εξεταστούν. Είναι απαράδεκτο το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό να προσπαθεί να εισπράξει από τους ασθενείς αυτά που το κράτος τους έχει περικόψει και που κανονικά θα έπρεπε να τους αποδώσει στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας. Από την εγκύκλιο αυτή πλήττονται για ακόμη μια φορά κατά κύριο λόγο τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας(άποροι, ανασφάλιστοι, παιδιά που για να συμπληρώσουν το ετήσιο σχολικό δελτίο οι γονείς τους θα πρέπει να καταβάλλουν τουλάχιστον 20 ευρώ…, γέροντες του ΟΓΑ…). Η συγκεκριμένη εγκύκλιος ως άλλο ένα κομμάτι της γενικευμένης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου, κινούμενη στο μότο «οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι», ξεπουλάει στα χαρτιά όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και φέρνει τις πελατειακές σχέσεις μέσα στην επιχείρηση «Υγεία».

Την ίδια στιγμή που Πανελλαδικά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αντιστέκονται στην εγκύκλιο της ντροπής , με δράσεις όπως η κατάληψη του Υπουργείου Υγείας πριν λίγες μέρες, με απεργιακές κινητοποιήσεις κτλ, στην Ηγουμενίτσα γιατροί και νοσοκόμοι δεν δείχνουν ίχνος ευαισθησίας απέναντι στον χαμηλοσυνταξιούχο, στον ανασφάλιστο, στον  άπορο και άστεγο, στον μετανάστη ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, δημιουργούν προβλήματα στο μικρό μέρος του προσωπικού που δεν πειθαρχεί στην παράνοια αυτή και επιλέγει να αντιστέκεται.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ


Κατάληψη «Κελί της Ελευθερίας» (ΤΕΙ Ηγουμενίτσας)

ενάντια στις αντιφάσεις του υπάρχοντος…

katalipsikeli@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *